Monday, November 15, 2010

FinalProject Photography ....Alhamdulilah siap juga..

Assalammualaikum..

What up guys!! Hari ni nak cerita  tentang kerja sekolah yang  kena hantar untuk mengakhiri sesi persekolahan bagi tahun ini..yeahhh

Kerja sekolah yang pertama ialah Story Board. Memerlukan bakat melukis yang pro gituuu...hee.
Actually ini Final Project for Advertising class. Tujuan buat story board ni adalah untuk membuat lakaran awal penceritaan bagi pengiklanan televisyen...eh asal lah aku buat ayat skema sgt nih.. =.="
Mesti korang tertanya-tanyakan apa iklan yang Shera cuba sampaikan. Sebenarnya Shera buat iklan untuk produk "Racing Car Candy" utk Final project.
Meh Shera cerita sikit jalan ceritanya. 
1) Cerita ini dilakonkan di sebuah Tadika
2) Kelihatan sorang budak perempuan (shira) tgh bermain kereta mainan
3) Shira tengah syokkk bermain, Fatin datang secara senyap2
4) Shira terperanjat... AAaAAaaaaaaaaaa!!
5) Shira memarahi Fatin & Fatin meminta maaf "Sorry lah, saya tak buat lagi taw"
6) Mereka sudah berbaik
7) Shira ajak Fatin main kereta mainan bersama
8) Shira memperkenalkan "RACING CAR CANDY" kepada Fatin. "sambil bermain kita dapat menikmati gula-gula yang lazat"
9) Fatin diam seketika (berangan), Shira tertanya-tanya.
10) Fatin membayangkan Racing car Candy.
11) Cikgu Molly datang memangil semua budak "Masa bermain sudah tamat!!"
12) Logo Racing Car candy

ok

T.A.M.A.T


Kerja sekolah yang kedua
P.H.O.T.O.G.R.A.P.H.Y

Dekat entry yang lepas kan Shera story pasal susah sangat nak tangkap gambar yang betul-betul komersial, cantik & bermutu.

ok
Dengan berkat "merungut" pada ibubapa dan kawan-kwan.
Ini lah hasilnya


 Kesemuanya 10 keping gambar












Gambar dak Dafina harus di print sebagai Final project yaaa...Kenapalah ko kiut sgt Fina oiii...



Memang Shera tak ada bakat dalam phography. Orang yang tak ada camera pun tangkap gambar lagi cantik.. T_T. Walaupun demikian, demi ibubapa, family tercinta & takutkan repeat sem depan. Shera gagahkan juga utk hantar final project.. Really hope tidak fail..Aminnn

ok dah habis..
Eh, sebenarnya, lagi 2 jam, Shera ada Final exam, harini paper advertising jam 2.30-4.30..

wishing me luck in final exam..


Shahira Khir

5 comments:

mujahid_cinta said...

cantikkk

shera said...

ohhh..thnx2..sgt2 terharu

Syamil Hafiy said...

nice larh ,
npe ckp takde bakat .

Fia said...

alhamdulillah..cantik semua gambar2 ni =)

Shera said...

syamil: nice yaa..btw thnx sgt2.. mmg xde bkt dlm photography..mostly pix kena reject dgn lect. T_T

Fia: thnx..alhmdulilah :)