Saturday, April 30, 2011

FinalProject 3D and Aftereffects

Assalammualaikum..
Harini Sabtu, Shera tak tau nak pergi mana.. 
urrmmm..perut pun dah bunyi kruk krak kruk krakk..
Macam biasa klu bgun pagi, sarapan Shera mestilah Facebook ataupun blog, utube dan metro/b.harian.. 
Lunch baru makan..

Tadi godek-godek laptop..Laptop dah semakin slow, berat sgt!
So banyak la movie dan lagu kena delete..
Then terjumpa FinalProject semester lepas. 
FinalProject 3D and after effect.
Shera memang tak mahir guna 3Dmax, so artwork Shera biasa2 saja..tak cantik dan tak brapa kemas T_T..tp boleh la dri takde :)

Front,side,back view.. Shera tiru gambar tv asal dan buat sendiri TV tu dengan 3Dmax.


Lepas design di 3d, masukkan di afftereffect software..

video

Ok ini iklan Scarlet LG TV by Shahira Khir

Walaupun artwork Shera tak sehebat kawan-kawan lain tapi Shera tetap bersyukur.. 
Ini saja yg termampu :)

Shahira Khir

23 comments:

Ekin Isa said...

wah the best la blog awk... ske tgk hasil kerje awk.. hehehe...

Shera said...

terimakasih cik ekin!
sy pun suka tgk blog awk :)

syafa junaidi said...

wahhh..
hebatnye awk blh buat cmtu...
interesting....
congrats ye..

Shera said...

eh biasa2 saja..
terimakasih syafa :)

syamsid dhuha said...

terbaik lah shera :)

Shera said...

elehh sam ni..ko lg terbaik..
aq jeles dgn ko :P

zacky ~786~ said...

waaaaa~ menarik , mesti susah kn .. huhu

Syed Hilmi Syed Yahya said...

cantik..!! hasil yang sngt memuaskan....

dulu sy pnah gune after effect gk,ssh coz x de sape yang ajar,jadi bljar sendiri dan hasil nye sngt memuaskan...

Shera said...

zacky: susah jgk la :)
syed: oowh welldone awk blja sndri & dpt kuasainya :)

sHeRrY said...

I heard from my classmate that after effects is also cool but I use Sony Vegas because I don't have after effects. So were you making a video in after effects?

Shera said...

owwhh..sonyvegas is new for me. Using after effects just for edit/move the pic or object, add audio & video :). Its easy to making some commercial advertising.

Keri Henry said...

gua paling benci 3d max...tapi final exam gua dapat kepujian...haha kerek tak gua!!!

adwafarahin said...

bia kite puas ats usaha kite sendri :)

harrazdani said...

nice job, suke ayat last tu, very humble person. nice

Shera said...

keri henry : bagus dpt kepujian..congrate! :)
adwafarahin : btol tu.. :)
harrazdani : terimakasih :)

nur dhiya' aida said...

waaaaa. bestnye . nak belajar buat . hehe (:

Shera said...

best2..nanti shera ajar ye :)

azrinrahim said...

macam maner ea nak bt?? mkn software ap nie..huhu ayie nak try bt juga wlopn bkn bdng ayie..btw, orng ke-300//huhu

Shera said...

bgus2..ayie org yg suka blaja :)
guna software 3Dmax n after effecs..
thnx kerana follow :)

Ayie said...

Teman selalu buat 3D tapi guna AutoCADD laa.. Buat plak.. hehehe

ABU said...

wah projek apa ni..cangihnya..hebat la..

Shera said...

ayie: AutoCadd boleh juga..tp shera tak mahir :)
abu : finalprojek 3D.. :)

Falcoa wa ! said...

pergghhh !!